lördag 30 maj 2015

Förbundsstämma Moderaterna i Bohuslän

Idag lördagen den 30 maj 2015 har vi då hållit Förbundsstämma för Moderaterna i Bohuslän.
En mycket bra dag för en förbundsstämma då det både blåste och regnade spön i backen.

Efter lite teknikstrul kom då dagens huvudattraktionerna Decemberöverenskommelsen (DÖ) och Tiggeriförbudet upp för behandling. Ingen kan ju i grunden gilla en överenskommelse som försvårar opposition mot en vettlös och medborgarfientlig politik från nuvarande regering, men samtidigt så skall ingångna avtal hållas om motparten gör det och inte förhållandena ändras så att avtalets intention går förlorad. 

Nej då var det svårare med "Tiggeriförbudet", om det bara hade handlat om att människor som bor här hade kommit i en svår situation och därför bad om ett bidrag, men nu handlar det om något helt annat.
Nu handlar det om att Eu utvidgats en aning för fort så att olikheterna i levnadsstandard mellan de sämst ställda i Rumänien och Sverige helt plötsligt blivit till ett löfte om en kortsiktig framtid och karriär som tiggare.

Jag tycker verkligen att man löser inga problem med förbud, man kan inte lagstifta bort fattigdom, MEN något måste göras, både för de fattiga i Rumäniens skull, men framförallt för deras barns skull. Det är ingen långsiktig lösning att åka till Sverige och varje dag köras ut av någon till en plats utanför en butik, samtidigt som ditt barn går vind för våg utan skolgång här eller hemma i Rumänien.

Varför är jag då tveksam till en lag som förbjuder tiggeri, vilket Sverige hade fram till början av 80-talet då det ansågs onödigt? Antag att man istället säljer "svavelstickor" (tändstickor), en tändsticka i utbyte mot en allmosa? Då tigger man inte. Vad som däremot är fullständigt klart är att bristen på regler som tillämpas för att hålla ordning på platser utanför butiker och köpcentrum som är allmänplats. I min värld så skall en handlares viktiga samhällsservice prioriteras framför andra som vill ta dennes entré i anspråk.    

 Tiggeriförbud
Klicka på bilden för att läsa GP:s artikel i sin helhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar