lördag 26 september 2015

Folklig energi på lokal mässa!


Idag, under strålande solsken, hölls Orust Energimässa på Hamntorget i Henån. På plats var många olika kommersiella, ideella och några politiska aktörer med intressen inom energi, bredband, mm.


Några av behållningarna var provkörningen av den hypade men föga funktionella personbilen Tessla modell S, en bil i prisläge mellan 600 000 - 1 miljon kronor som inte ens får dra släpvagn.
Då ligger den inte fullt så upphetsande Nissan Leaf mycket närmare som realistisk andrabil (fortfarande utan en chans att dra släpvagn). Nej jag väntar nog på den typ av bränslecellsbil som jag hade nöjet att provköra som prototyp redan 1999/2000, under min tid vid General Motors och som helt nyligen börjat dyka upp i kommersiella sammanhang från de flesta fordonstillverkare.


I folkvimlet syntes bland andra Raul Eriksson från Gröna Liberaler Väst och Folkpartiet.

Du som till äventyrs är akademiskt utbildad ingenjör kan anmäla dig och delta i Sveriges Ingenjörers föredrag om Vågkraft, framtidens El på Hotell Riverton, Stora Badhusgatan 26, Göteborg på lördag den 3 oktober kl 10.00-11.30 Läs mer och anmäl dig till föreläsningen nedan ...
Anmäl dig till föreläsningen genom att klicka på här
Föredraget är öppet för alla Ingenjörer från Norge, Sverige och Danmark och kommer eventuellt att webbsändas då intresset visat sig vara enormt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar