fredag 20 november 2015

15-spel med lokaler på Orust.

Ni minns säkert det populära femtonspelet, där man skall flytta runt femton numrerade brickor i en ram med sexton (4 x 4) positioner så att de hamnar i nummerordning från ett till femton. Precis så verkar det fungera med kommunens lokaler, alla brickor finns men de sitter på fel plats och är näst intill omöjliga att få till rätt ställe, utan att det uppstår nya fel.

Om jag inte som aktiv fritidspolitiker hade vetat att Orust kommun har extremt höga lokalkostnader och många av dem inte ens används i kommunens verksamheter, kunde jag kanske ha tagit det för gott. I skolans fall, handlar det om mer än dubbelt så höga lokalkostnader per elev som det borde varit. Så det kan inte saknas lokaler på Orust, så jag gjorde en utflykt till en av de tätorter som på ön som har bäst förutsättning att växa i kraft av sin närhet till Stenungsund och Europaväg 6.























Och titta här inte mindre än sju lediga kompletta klassrum som utan större insats borde kunna bli sovsal eller öppet kontorslandskap.






















Och ytterligare ett stenkast bort ett tomt hus till ....






















Och ett till med ett tillfälligt bibliotek inrymt i en komplett Idrottshall ...






















Samtliga hus belägna på bekvämt gångavstånd till Skola/Förskola, allmänna kommunikationer och övrig service. En stilla undran, varför vill den härskande politiska majoriteten prompt klämma in ett tiotal tjänstemän från tekniska förvaltningen in i en fungerande skolenhet så som Ängåsskolan till en kostnad av 2,5 miljoner, som vi inte har?

Nu kanske inte den interna kommunala flyttkedja som startats, för att så småningom ge adekvata lokaler för Socialkontorets personal, ändå hjälper. Nej risken är att kommunen tvingas betala ett vite för att man misslyckats att reagera på Arbetsmiljöverkets anmärkningar.

Det hade nog varit bättre att flytta in i ett kontorslandskap på Tvets skola, som OrustAlliansen (M, Fp, KD) föreslog istället och sparat 2,5 miljoner ... bara det hotande vitet hade förmodligen räckt till skärmväggar, etc.

Fredagen den 20 november verkar det inte inflyttningsklart på Ängåsskolan för tekniska i brådrasket.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar