söndag 10 november 2013

Alla ungdomar är inte arbetslösa dagdrivare som sover till kl 12:00, bor hemma hos mamma & pappa till fyllda 30 år.

Min 25 åriga dotter fick nyligen besök i hemmet av kampanjande Socialdemokrater i Henån.

Uppenbarligen kände de igen namnet på dörren, ”M Överfjord”. Nyfikna på detta namn som de nog förknippade med en meningsmotståndare bland de Moderata kommunpolitikerna frågade de henne om hon kände Mats Överfjord. Mariah svarade att det gjorde hon för det var hennes pappa, då avslöjade den kampanjande Socialdemokraten sina fördomar och verkliga grundsyn på ungdomar genom att fråga, Var är han då? Varpå hon svarade hemma hos sig, antar jag, hur så?

Kan inte en ung människa ha ett eget trevligt och ombonat hem i den Socialdemokratiska sinnevärlden, utan måste bo hemma hos sina föräldrar?

Att sin ungdom till trots inte varit arbetslös en endaste dag sedan hon som femtonåring insåg att flit, nit och arbetslinjen var enda sättet att trygga ett klädkonto. Gjorde slag i saken tog sin moppe, åkte ner till Henån och skaffade sig ett ”Helg- och Lovjobb” för resterande skoltid.

Må vara att hon hela sitt medvetna liv formats av värderingar som att hon är speciell, ALLTID har ett val, ALLTID bestämmer själv men måste ta konsekvensen av vad hon bestämmer och att detta har format en stark drift att stå på egna ben, att vara självständig och oberoende. Jag gissar att detta ingår går ihop med det Socialdemokratiska idealet där man helst skall vara en passiv och bidragsberoende del av ett kollektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar