söndag 16 februari 2014

Samverkansstämma för Moderaterna i Västra Götaland, lördagen den 15 februari 2014

I en inledning av regionrådet Johnny Magnusson definierades målet ”att bryta 20 år av S-styre i Göteborg och 14 år av S-styre regionen.

Sedan talade projektledaren Dennis Wedin om olika sociala medier.

Även Fredrik Reinfeldt avlägger besök på stämman.
"Valet kommer att handla om jobben, då detta är huvud konfliktlinjen utefter 5 utgångspunkter",
1) Vi vet att människors drivkrafter spelar roll och uppmuntrar till arbete med Arbetslinjen medans vänstern vill ha drivkrafter för att INTE arbeta.

2) Sverige, ett litet handelsberoende land med specialiserade produkter/tjänster och högt kunskapsinnehåll. Vi, med 50% av ekonomin från export, tjänar inte på vänsterns "smygprotektionism" vi behöver frihandel.

3) Ordning i ekonomin, när vi nu ser en tillväxtökning från <1% till ca 2,5% kan vi trappa ner stimulanserna av den inhemska efterfrågan och bara genomföra fullt finansierade reformer. Men inga skattehöjningar på 20 miljarder för att lägga på bidrag och "gammal AMS-politik" som våra motståndare vill.

4) 50% av BNP går till offentlig verksamhet så fler arbetade timmar avgör hur mycket det faktiskt blir över till offentlig verksamhet 40 miljarder har tillkommit till vård, skola och omsorg, mm. Kostnaden för utanförskap och skuldräntor har minskat från 50 - 23 miljarder.
Mer kunskap i skolan, bättre undervisning. Eleven får inte grundläggande färdigheter på plats, därför 4-årigt lågstadium + 3-årigt mellan + 3-årigt högstadium. 

5) Alla behövs, de som står nära arbetsmarknaden, över 350 000 människor har fått jobb genom vår Arbetslinje. Över 5,1 miljoner människor söker sig till arbetsmarknaden, där 4,7 miljoner jobbar. För att även de ca 400 000 som av olika anledningar står långt från arbetsmarknaden också skall komma i jobb behöver vi en verktygslåda för att sänka tröskeln så att arbetsgivare kan pröva en oprövad som anställd. 

Själva stämman behandlade ett stort antal punkter, där vi tillsammans med alla andra innevånare i Bohuslän  har anledning att jubla över stämmans ställningstagande att säga NEJ till den attack på alla kust- och skärgårdsboende som länsstyrelsen just nu driver i form av ett lömskt och omotiverat försök att trumfa igenom ett utökat strandskydd, i strid med den anda som regeringsuppdraget att se över strandskyddet och bara tillåta ett utökat strandskydd (över 100 meter) där det går att motivera och då bara efter dialog med varje enskild markägare.

Vi har däremot anledning att ställa oss tveksamma till vägran att utreda fler än ett (1) alternativ för järnväg mellan Oslo och Göteborg, speciellt då det luktar gammalt kompensatoriskt tänk istället för att se de reella möjligheter som ligger i en regionförstoring Oslo - Torp(Uddevalla) - Säve(Hisingen) - Göteborg - Köpenhamn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar