tisdag 15 april 2014

Så här får det bara INTE fortsätta!

Idag kom det ett brev från Villaägarnas riksförbund som på ett mycket konkret sätt visade vart den medborgarfientliga politik som förts har lett. Det har blivit dyrt att bo, ha ett eget hem på Orust och värre lär det bli om det får fortsätta på den inslagna vägen.
Vem vill betala mer för sämre service?

Nästan samtidigt kan man läsa om Orust kommuns svidande kritik och bottenbetyg från innevånarna i Svenskt Kvalitetsindex Kommunindex 2014.

"Betygen för hur nöjd medborgarna är med den kommunala servicen presenteras på en 0:100-skala. Ju högre betyg desto bättre omdöme har kommunen fått av sina invånare. Ett betyg under 60 är att betrakta som ett lågt betyg medan betyg över 75 är ett mycket bra betyg.” (Läs mer här) 

Följande frågeställningar används i Kommunindex:
* Hur nöjd är du med den kommunala service som din kommun erbjuder?

* Tänk på din erfarenhet under de senaste 12 månaderna. Skulle du rekommendera någon att flytta till din kommun?

Med bara 41,7 (av 100) som är nöjda med den kommunala servicen placerar sig Orust kommun på absolut sista plats(290) hela 36,1 procentenheter efter ”Bästa kommun” (Vellinge) men också 6,8 procentenheter efter ”Näst sämsta kommun” (Högsby).

Undrar om den sittande regimen är nöjd med sina prestationer? (Folkviljan, Miljöpartiet, Centerpartiet, Västerpartiet, Orustpartiet, Vänsterpartiet understödda av två politiskt förvildade som enligt senaste rykten försökte bli Centerpartister men inte lyckades).  

Men alla Orustborna har ännu inte givit upp helt 74 (av 100) kan fortfarande rekommendera någon att flytta till Orust.

Kommunpolitiken och förvaltning verkar INTE VARA RELEVANTA FÖR VANLIGT FOLK I DERAS VARDAG! 
Man tycker om sin plats, inte tack vare utan trots de tongivande politiker man har och den politik som förts de senaste året.

Exemplen har varit många på hur man fullständigt föraktat den enskilde människan till förmån för något abstrakt och behjärtansvärt ändamål. (Exempelvis det onyanserade förslaget till utvidgat strandskydd från 100 till 300 meter, rätt över människors hus och hem). Du har väl inte glömt att skriva på namninsamlingen MOT förslaget till utvidgat strandskydd, här kan du skriva ut en lista och samla in namn där du bor. Ifylld lista kan lämnas till någon Moderat företrädare.

Rösta för ett enklare och vänligare samhälle, det skall vara lätt att bo på Orust, INTE dyrt och komplicerat! Mats Överfjord(moderaterna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar