lördag 8 augusti 2015

Ole Dole Doff

Mystiken tätnar, Vem skall leda Oppositionen på Orust, Orustalliansen mot valet 2018? Men kanske ännu viktigare mot vilket mål och på vilket sätt?

Kommunen står redan mitt i den allvarligaste utmaningen i modern tid, det gäller att snabbt få till en vändning av den störtdykande kommunala ekonomin. Med en ekonomi i balans finns det helt plötsligt ett handlingsutrymme att undanröja hindren mot en betydande befolkningstillväxt.
Vad händer då om man INTE omedelbart vidtar effektiva åtgärder för att säkra en tillräcklig kritisk befolkningsstorlek, gärna med en naturlig blandning över alla generationer, är att det bara är en tidsfråga innan vi återigen är tillbaka i samma prekära läge. En god kommunal ekonomi är inget mål i sig utan en förutsättning för handlingsfriheten att möta alla de utmaningar som vi står inför.
Lokaltidningen Stenungsund Orust Tjörn har pejlat läget i dagens upplaga. klicka på bilden för större text.
Ibland kan jag tycka att vi ständigt hamnar i detaljfrågor, så kallade "gärdsgårdsfrågor" för att sedan inte hitta ut. De övergripande framtidsfrågorna, de som borde vara vägledande i allt vi gör, de tänks och resoneras det nästan aldrig om.
Den mesta energin läggs på att hantera sådant som redan gått åt fanders ... då det är för sent och det inte finns utrymme för konstruktivitet och kloka strategiska överväganden utan det kommer att handla om paniklösningar som ofta skapar fler problem än de löser.

Tänk om vi kunde få till ett mer framgångsorienterat politiskt klimat, då vore inte personfrågorna så viktiga!

En gammal räkneramsa från min vilda barndom i Kalix och Boden, när det gällde att välja ut VEM som var tvungen att stå i hockeymålet utan skydd på rasten.
"App, lapp
sa att du slapp
sitta i fars gamla hatt"

Vi får hoppas att nästa veckas val av oppositionsrådskandidat inte liknar barndomens uttagningen till "målvaktsuppdrag i skolgårdshockey utan målvaktsutrustning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar