lördag 13 september 2014

En kort sammanfattning av Valspurten på Orust fram till lördag klockan 20:00

En kort sammanfattning av Valspurten på Orust fram till lördag klockan 20:00

Vi har hållit ett högt tempo med torgmöten och dörrknackningar långt före EU-valet och ända till nu. Vi har även bedrivit en mycket aktiv opposition både i den politiska organisationen så väl som i sociala och publika media. Både meningsfränder och motståndare vitsordar att vi varit imponerande effektiva, något som vi ödmjukt tackar för.

Vi har haft otroligt många intressanta samtal med turister, del- och helårsboende som inte sällan öppenhjärtigt berätta om bra och dåliga saker ur vardagen.

Höjdpunkten var den nära-verklighetens-upplevelsen när, mitt under utfrågningen av vår moderata riksdagsledamot Maria Plass, två män från parkbänken, helt plötsligt greps av det moderata budskapet att Alla Behövs i ett Moderat samhälle och stegade fram för att ställa en fråga till Maria.

Det visade sig att båda männen var före detta företagare inom lite olika branscher som under sin företagarbana råkat få motgångar som gradvis förvärrats och slutligen lett till konkurs, skilsmässa och ett liv på avbytarbänken. Frågan var HUR man kommer upp på banan igen och kan få bli en del av arbetslinjen istället för att leva för dagen utan mål eller mening. Man undrade om det verkligen var samhällsekonomiskt sunt att sätta människor så fullständigt ur spel att de inte kan komma tillbaka och vara nyttiga samhällsmedborgare? I vissa kulturer, så som USA, anses en tidigare konkurs som en erfarenhet, medans det i Sverige anses som en belastning som diskvalificerar dig från att återigen få chansen att försöka igen. Ena dagen är du arbetsgivare och många är beroende av dig för sin försörjning, nästa dag är du helt utlämnad åt allmosor med ett stort skuldberg.

Av hänsyn till den enskilda människan nämner vi inga namn och visar inga bilder men ALLA kan hamna i denna situation. Många namnkunniga Svenska entreprenörer i världsklass har gjort samma erfarenheter.

Den mest genomgripande händelse, som dessutom bådar gott för en stabil politisk majoritet på Orust, är ändå att vi äntligen har en Orust Allians med M, KD, FP och C.

Nu återstår bara ett (1) dygn till supervalåret 2014 i praktiken är slut och nu kör vi för fullt med målet en Alliansregering med Fredrik Reinfeldt som statsminister i ytterligare fyra (4) år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar