torsdag 31 december 2015

Nämn en Ö där för driftiga och kunniga människor i ledande ställning försvinner?

I sitt senaste blogginlägg på 2015 års sista dag med rubriken Finns det möjligen ett julevangelium för Orust?, filosoferar den fyrbente liberale blondinen om tingens tillstånd här på Orust, bland annat ställer hon den berättigade frågan som för tankarna till en annan Ö där Cosa Nostra härskar, Sicilien.
Klicka på bilden för att läsa blogginlägget
Hon undrar varför alla driftiga och kunniga människor i ledande ställning försvinner, nu senast den som för bara några månader sedan skulle gjuta ny energi i vår äldreomsorg och hade en gedigen CV inom området? 
Hon utbrister, "- Varför kan ingen svara på vart den nye dynamiske äldreomsorgschefen tagit vägen?"
"- Ingen matte frågar säger sig veta. För det kan väl inte vara så att hans erfarenhet från privat omsorg och hans kompetens inte passade dom orustska skorna?"

Hon filosoferar vidare i ämnet och tycker att "kommunchefen inte verkar ha hela sin organisation med sig och att Orustkommun verkar ha svenskt rekord i att på nolltid omvandla nyanställda fantastiska chefer till dess motsats."

Nu sitter inte den fyrbenta blondinens matte i kommunstyrelsen utan endast i kommunfullmäktiges presidium, vilket gör en väldig skillnad, för då representerar hon inte "Arbetsgivaren" gentemot de tjänstemän i högre chefsställning som skulle kunna känna sig träffade av kritiken hon framför. 

Man minns ännu hur kommunens näringslivssekreterare för bara några veckor sedan, mitt under Kommunstyrelsen kungjorde sin avgång och frustration över tingens (o)ordning ...

Så nu återstår att se vilka tre vise "hen" som kan utföra något på Orust, mer osannolikt än en Jungfrufödsel.

Så vart försvinner alla de goda krafter som först hyllats sedan förkastats ... ?

Med hopp om ett så mycket godare 2016 än 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar