lördag 13 februari 2016

Säkerhetshot från ovan eller?

Idag hör man ofta varningar för att öppna e-postmeddelanden med avsändare som vi känner igen, men kanske ändå inte. Själv har jag fått meddelanden från Skatteverket om allt från stora skatteåterbäringar till beviljad uppsägning av medlemskap(den var faktiskt både fyndig och rolig).



Post Nord har meddelat om hur de förtvivlat försökt dela ut paket men inte lyckats. Banker, PayPal och kontokortsföretag, varav de flesta jag aldrig haft att göra med, har meddelat att de stänger, fryser och avslutar konton som jag aldrig haft ... 


Apple har meddelat att de stängt av, avslutat och fakturerat ALLT man möjligen kan drabbas av, men intelligenta människor använder Android och inte Apple .. (!) Som gammal självskriven anhängare av "öppna system", Linux och Open source rörelsen skulle jag aldrig drömma om att äga en pryl från ett företag med en så tydlig "Walled Garden" affärsmodell så som Apple ... 

Men naturligtvis är det inte Skatteverket, Post Nord, American Express, Visa, Mastercard eller Apple som låtit sina kundtjänster varna och upplysa mig om något viktigt. Nej det är någon liten elak "skutt" som hoppas på att tjäna en hacka då jag stressad, naiv eller bara allmänt obetänksamt klickar på deras länk och blir till ett brottsoffer, berövad på pengar eller identitet. Ibland sprider dessa "små elaka skuttar" sina meddelanden via någon annans "identitet" kanske från en av dina bekantas e-postkonto eller vanligast genom att låtsas vara någon som du känner igen och förväntas lita på.
Men idag togs dessa meddelanden från en orolig cybervärld till en helt ny nivå när ett antivirus program från McAfee  varnade mig för skumma webbplatser som jag besökt ..


"McAfee är ett amerikanskt mjukvaruföretag ägt av Intel Corporation. Företaget är specialiserat på lösningar kring datorsäkerhet för både konsumentmarknad och företag."

Man kan undra vad som föranleder detta, har Mc Afee något emot Svenska kyrkan eller har kyrkans webbmaster dålig koll på sin säkerhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar