fredag 31 maj 2013

M, KD, FP har fått nog, ju fler kockar desto sämre soppa!

Då har Vi, alltså (M, KD och FP) satt ner foten, det får slut på misskötseln av den kommunala ekonomin. Man säger ju fler kockar desto sämre soppa och inte blev soppan bättre av att Hans Stevander(S) med sina föråldrade härskartekniker anslöt sig till den styrande och utdöende klanen, Orust egen "Gubb- & Tantmaffia". Kom igen Socialdemokrater, jag vet att Ni både vill och kan bättre, eller står Ni inte längre på de vanliga medborgarnas sida? Veckans nyhet föregicks av en febril aktivitet där bland annat "Gubb- & Tantmaffian" lät sina hantlangare från bland annat Orustpartiet ringa Folkpartistiska företrädare och uppmana dem att ta sin revisor i örat och tvinga honom att tillstyrka ansvarsfrihet.


Det var redan från start tydligt att Hans S försökte profilera sig som lite av "en starke man", ta det officiella initiativet till ett brett samarbete och gemensam budget för att "rädda kommunen".
Vad som inte framgått är att han också tydligt i tanke och handling "köpt in sig" i den styrande minoriteten, vilket som oppositionsråd och formell representant för "det politiska alternativet till sittande regim" är högst anmärkningsvärt. Tanken är att Kommunalrådet anställs på heltid för att representera den valda regimen för 44 500 kronor/månad. Samtidigt anställer medborgarna ett Oppositionsråd på 80% för 35 600 kronor/månad för att representera det politiska alternativet till sittande regim, Oppositionen.


Vad som INTE är meningen är att "Regimen" skall få ALLA personella resurser för att både driva och ifrågasätta regimens handlande, medborgarna lägger trotts allt cirka 1,4 miljoner kronor/år på att få två tydliga alternativ, Regimen och Oppositionen.
Nu har Oppositionsrådet, Hans Stevader(S), avlönad till 80% av medborgarna för att ytterst kunna lägga minst 32 timar per vecka på att vara Argusögat, kritiskt granska och representera Alternativet till sittande regim beslutat sig för att göra precis tvärt emot. Vilka de bakomliggande skälen till detta är, kan man bara spekulera om, men tungorna på bygden säger att han har inte bara en (1) Socialdemokratisk partiförening utan tre (3) falanger och vilken väljare minns hur fort det gick utför med Hans S inför förra valet 2010, vips så var han ute i kylan och glömd för att göra comeback januari 2013.
Nu den 16 maj 2013 så kallade han till ett slutet möte med företrädare för partierna i Kommunfullmäktige med syftet att konservera den gamla politiska informella maktstrukturen, tvinga igenom att ansvarsfrihet beviljas för Kommunstyrelsen, Byggnadsnämnden (där han själv ingår) samt lägga locket på så att det INTE uppstår något politiskt alternativ eller alternativ budget för medborgarna att ta ställning till inför valet 2014.
Den "riktiga oppositionen" motionerar för bättre insyn i mörka rum.
Han drog sig inte heller för att ensidigt diktera villkoren, hota och förlöjliga både närvarande och frånvarande folkvalda. Det utkast till budget som presenterades var rena skämtet och garanterar att kommunens ekonomi, attraktivitet och i förlängningen utveckling barkar käpprätt åt H...vete, likväl var man inte beredd att diskutera dess innehåll och besparingar ansågs omöjliga.
Men när demokratin sätts ur spel och räven vaktar hönshuset, eller som det blivit här i vårt Örike, kommunal- och oppositionsråd sitter i samma lag men låtsas att det fortfarande representerar olika valbara alternativ inför väljarna så kan vad som helst hända. Exempel, Vem tror på inkomster på över 12 miljoner från tomtförsäljning 2014 när man inte lyckats sälja en (1) 2013? Följden blir ett luftslott som kollapsar och medborgarna får pynta in mer av sina surt förvärvade slantar för att täcka hålen i budgeten.

Folkpartiets Ordförande tar bladet från munnen och uttrycker sin frustration över vad hon upplevt i Bohusläningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar