fredag 6 juni 2014

Att göra saker två gånger och ändå är de ogjorda börjar bli ett signum för den härskande minoriteten!

Ni har säkert under den gångna veckan fått en sexsidig liten trycksak märkt ”Årsredovisning 2013”.

På kommunfullmäktige den 8:e maj ( som jag tidigare rapporterat ifrån <läs mer här> ) presenterade den härskande minoriteten ett reklamblad som man tänkte skicka ut till alla hushåll på Orust för att berätta hur bra man hanterat ekonomin 2013.

På första sidans tredje stycke omnämns den analys av den kommunala ekonomin som SKL gjort och deras slutsatser ”att kommunen behöver kraftigt minska sina kostnader för att uppnå god ekonomisk hushållning” och ”en stor utmaning i att kunna flytta resurser mellan olika verksamheter för att möta utmaningen i en ändrad befolkningsstorlek och sammansättning”, kort sagt flexibilitet.

"ett systemfel som medförde", att man inte kunde räkna till 41 och 100 000 skattekronor bortslösade!  
Det första man gör är att trycka denna meningslösa färgbroschyr i ca 10 000 exemplar, inte en utan två gånger, först i en felaktig och sedan i en rättad version, ett lysande sätt att minska på kostnader. Är det läge att slösa bort 100 000 kronor av människornas pengar på meningslösa reklamblad, som man dessutom inte kan lyckas få till vid första försöket utan behöver, göra om för att göra rätt?
Tomma burkar skramlar mest, snart måste nog C, MP, Folkviljan, Orust Partiet och Vänsterpartiet ut och samla tomburkar för att täppa till de enorma hålen i den kommunala ekonomin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar