söndag 8 juni 2014

Och ibland räcker det inte ens med en, två eller ens tre gånger för att den härskande minoriteten skall få det rätt.

Nu har handlingarna till nästa kommunfullmäktige torsdagen den 12 juni kommit ut

Söndagen den 6:e april ställde jag, på förekommen anledning en fråga till Ordföranden i Utskottet för samhällsutveckling Bengt Johansson, alternativt Kommunstyrelsens Ordförande, då Bengt helt nyligen kungjort sin avsikt att lämna sina uppdrag.
Då Kommunfullmäktige inte var förrän på kvällen den 10 april kunde man kanske förvänta sig att svaret på en så pass enkel fråga lätt skulle förberedas och besvaras på fyra dagar, men det kunde man inte, man behövde ytterligare en månad på sig för att fila på ett svar, nå väl den som väntar på något gott ...!


Klicka på bilden för att läsa större text.





















På dagen de 8:e maj, inte en dag för tidigt, kom då svaret, men det var inte en siffra rätt. 

En kontroll med kommunens egen upphandlingsavdelning samma dag, visade att MAN REDAN HADE KÖPT nödvändigt förläggningsmaterial
40/32,6 Svart/Grön kabelskyddsrör, märkt "optokabel" (Anbudsmallen sid 60, mängdförteckningen för den som vill kontrollera).
1930 meter av en sort á ca 20:-/m och 
3600 meter av en annan sort á ca 10:-/m. 
Man hade alltså redan lagt totalt 74 600 skattekronor på att det skulle gå att förbinda Henån - Slussen med en egen fiberoptisk kabel i samband med att man grävde avloppsledningen Henån - Slussen.

Tidigare research med den ingenjör vid BBK konsulter i Uddevalla, nuvarande Ångpanneföreningen ÅF, som ansvarat för projekteringen, gjorde svaret än obegripligare. Det är nämligen oändligt mycket dyrare att INTE passa på att lägga ner tomma kabelskyddsrör när man ändå gräver ner avloppsledningen än vad det blir att gräva ännu en gång efteråt. Han lovade mig uttryckligen att jag kunde citera honom som domänexpert, då han definitivt avrådde från att i efterhand göra det som kan samordnas när man ändå har löst frågor som ledningsrätt samt den fysiska grävningen.
Nu blev det ju så återigen att kommunstyrelsens ordförande INTE lämnade något svar på kommunfullmäktige den 8 :e maj, då mötet tog slut innan vi hunnit fram till denna punkten på agendan.

Uppenbarligen har man under tiden upptäckt att man återigen är fullständigt fel ute och inför det kommande kommunfullmäktige den 12 juni verkar punkten utgått, man avser således inte svara på den ställda frågan ... (?) Det finns däremot ett NYTT skriftligt svar under ett annat diarienummer som motsäger det första svaret och bevisar ovanstående, man har redan tagit kostnaden för att säkra Orustbornas intresse av att få tillgång till snabbt, billigt och stabilt bredband över fiberoptisk kabel, vad är problemet, varför vill man inte då göra det, vems intressen går före medborgarnas? VARFÖR motarbetar man företag som vill konkurrera med Telia/Skanova och vägrar dem ett jämbördigt utgångsläge och deltagande på den bredbandsmässa som planeras den 16 juni i kulturhuset Kajutan?

OK, vi hade alltså rätt från början, vad gör nu den härskande minoriteten av denna insikt?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar