söndag 13 juli 2014

Moderaternas Kustturné 2014, Orust

Idag kan du följa Nya Moderaternas Kustturné 2014 från klockan 09:00 när vi besöker Scanfjords anläggning i Mollösund och odlingarna ute i havet. På eftermiddagen kan du träffa moderata lokal-, regional- och rikspolitiker på Käringön. 
Mats Överfjord, Martha & Anders Arnell, Ingrid Cassel och Anders Granhed
Vi är där för att just du skall kunna ställa frågor om vad moderaterna står för både i stort som smått. Välkommen fram och prata med oss!
Klicka på bilden för att komma till Scanfjords hemsida
Anders Granhed på Scanfjord, 35 år som musselodlare tar emot och visar sin produktion, denna söndagsmorgon.

Klicka på bilden för att se den i större format
Företaget grundades 1979 och då med verksamheten på Lyr. 1996 flyttade man till Mollösund och etablerade sin produktionslina för att tvätta och paketera odlade musslor i en modern fabrikslokal. Man har sedan starten haft en ledande roll för utvecklingen inom musselnäringen och har genom en utvecklingsbar affärsidé och ekologiskt försvarbara metoder överlevt de svängningar i branschen som slagit ut många av konkurrenterna. Idag är man Sveriges största företag i sitt slag med en produktion som i stort sett är jämnt fördelad över året.

Frutti di mare




















Han visar och berättar även om företagets olika nuvarande produkter men också om vad man just nu experimenterar med, för att hitta både nya spännande produkter så väl som att minska dagens spill i produktionen.
Allt med syfte att öka både volym, lönsamhet och positiv miljöpåverkan.





























Nere i hamnen berättar Anders om den utbyggnad och utveckling som företaget håller på med för att klara av den framtida expansion som man räknar med.

Det är inte nog med att företaget både utvecklat sin teknik, metod och affär utan idag representerar man en betydande faktor när det kommer till att rena havsvattnet från exempelvis kväve. Det miljöarbete som dagens odlingar representerar motsvarar ett värde på åtskilliga 10-tals miljoner kronor om samma effekt istället skulle ha åstadkommits genom reningsverk. Detta miljöarbete är ännu så länge en insats man på inget sätt får någon ersättning för. Mer jämställda villkor mellan jord- & skogsbruk och denna typ av havsbruk, så att även de kan premieras för sina positiva miljöpåverkan, tycker vi Orust Moderater. En positiv miljöpåverkan som även imponerat på Naturskyddsföreningen.

Dags för Nya Moderaternas Kustturné 2014 att dra vidare ut till Käringön via några av Scanfjords musselodlingar. Vårt varma tack till Anders för ett mycket intressant och lärorikt besök.

Här kan du följa Scanfjord på deras blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar