måndag 6 oktober 2014

Länsstyrelsen konfiskerar godtyckligt enskilda människors egendom!

Kampen för de vanliga människorna som drabbas av Länsstyrelsen i Västra Götalands övergrepp och i praktiken godtyckliga konfiskation av privat egendom går vidare. I dagens Bohusläning kan vi läsa om hur Moderata företrädare i Uddevalla ställt sig på de vanliga människornas sida mot maktfullkomliga miljötalibaner och känslokalla byråkrater. Henrik Sundström från Moderaterna i Uddevalla (till vardags advokat) jämför Länsstyrelsens agerande med en "kolonialmakt från 1800-talet".
På bilden ser vi en liten fårflock som betar och därmed håller strandängarna öppna och välskötta, men behöver fårägaren sätta upp ett stängsel runt sina djur, kanske för att förhindra att de kommer upp på en närbelägen väg, då blir detta ett brott mot strandskyddet.
För att läs hela Bohusläningens artikel - klicka på bilden


































Man kan även läsa om hur Landshövdingen Lars Bäckström "tar det hela med ro" som vilken 1800-tals feodalherre som helst och det går väl bra när man inte drabbas så som de berörda undersåtarna gör.
För att läsa Bohusläningens artikel i sin helhet - klicka på bilden
I artikeln kan man bland annat läsa: "Uddevalla kommun träffade landshövdingen häromdagen.
Tanum, Strömstad och Lysekils kommuner har tidigare också träffat Lars Bäckström. Dessutom har Lars Bäckström haft telefonkontakt med Sotenäs kommun.
– Alla kommunföreträdare som har begärt att träffa mig har fått ja, säger Lars Bäckström."
Man undrar finns det då ingen från den härskande minoriteten på Orust som bryr sig det minsta om alla de Orustbor som drabbas? Det är faktiskt den "gamla härskande minoriteten" som bär ansvaret fram till och med torsdagen den 16 oktober 2014, då en ny regim skall ta sin form på Kommunfullmäktige.

Vidare så ställer man i artikeln frågan: "Vad vill de?
– I princip uttrycka sin oro över länsstyrelsens kommande beslut. Och vinna gehör för sina åsikter om ändringar i länsstyrelsens förslag till beslut.
Men det verkar vara rena nitlotten för kommunerna. Flera av kommunerna har redan sagt att de känner sig överkörda och att länsstyrelsen kör sitt eget race."


Jag har tidigare rapporterat om den orimliga i länsstyrelsens agerande och startat upp en namninsamling MOT det utvidgade strandskyddet, där vi fortlöpande lämnar in ifyllda namnlistor till länsstyrelsen.

Här kan du ladda ner en tom lista för namninsamling, få grannar och vänners påskrifter och sedan lämna listan till någon av dina Moderata kommunpolitiker så ordnar vi så att Länsstyrelsen får veta vad du tycker.

Klicka på bilden för att ladda ner och skriva ut namninsamlingsblanketten
 Detta är vad vi skickat till länsstyrelsen tillsammans med första bunten med namnlistor:

För att läsa i full storlek - klicka på bilden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar