måndag 3 mars 2014

Gammalt maktnätverks "fulspel" upprör Orustbor!

Bohusläningens artikel om hur Centerpartiets ökände gruppledare på Orust räddar kvar sina maktfullkomliga "ryggkliande kompisar" på bekostnad av sina partikamrater, upprör människorna på Orust.

Det började med att den lokala gruppledaren, Bengt Johansson, trots att han lovat Centerkretsens ordförande att vänta med nomineringarna till en senare tidpunkt, då fler medlemmar kunde närvara, under kuppartade förhållanden presenterade två nya medlemmar (och tidigare meningsmotståndare, åtminstone officiellt). Dessa "nya medlemmar" kandiderade även till en plats på Centerns valsedel till valet 2014, trots att det inte tidigare framgått av det utskick som valberedningen gjort till medlemmarna.

Signaturen "Orustbo" berättar hur det gick till vid stämman då tre av "de fyras gäng" samlades på Orustcenterns valsedel, till många medlemmar och väljares förtret.

I och med detta har väljarnas vilja från senaste valet 2010 satts ur spel och Centerföreträdare nu har sex (6) mandat i Orust kommunfullmäktige, trots att väljarna sagt att de bara skall ha fyra (4). Fem (5) poster i Kommunstyrelsen, varav både ordförande och 1:e vice ordförande samt ytterligare en ordinarie ledamot.
Två (2) poster i Utskottet för samhällsutveckling, varav en som ordförande.
Om inte mandatfördelningen NU avviker från den som valresultatet gav vid 2010 års val så vet jag inte vad?
Det är nu upp till Kommunfullmäktiges ordförande, Hans Pernervik(folkviljan) att utlysa omval till ALLA poster så att dessa återspeglar en mandatfördelning i enlighet med valet!

Signaturen (M)iljövän, drar sig till minnes kärnkraftsdebatten och filosoferar om hur Centern kan tänka sig att "slutförvara farligt och förbrukat ovan jord" när man hade sådana problem med att förvara det i urberget ;-)

Många hörde av sig både på kommentarsidan och i vekligheten för att hörsamma min inbjudan att istället bli Moderater och ytterligare några utbrister "Äntligen kan jag rösta på Moderaterna igen"!








Signaturen "Ny moderat i Henån" konstaterar att det är Moderaterna är det parti som visar var skåpet skall stå. Och signaturen "Jag kommer!" har bestämt sig, det blir en röst på moderaterna i valet 2014 och får "Like" av över ett hundra (100+) andra läsare!

Läs kommentarstormen här>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar