lördag 15 mars 2014

Träffa Orustmoderaterna idag lördag 15 mars 10-13

Idag lördag den 15 mars kan du träffa Orustmoderaterna på Orust fyra torg i Svanesund, Varekil, Henån o Ellös!
Veckans tema är: Alla Behövs

Du kan följa oss här på bloggen där det kommer upp inlägg direkt från torgen.

I blåsigt men strålande klart väder, genomfördes Orustmoderaternas andra kampanj lördag, denna gång var temat att alla behövs, allas bidrag till bygget av framtidens Sverige är värdefullt. Med några få undantag så ställde de flesta av människorna vi talade med upp på att Alla Behövs i bygget av ett bättre framtida Sverige. En av Orustmoderaterna tog chansen att göra en handfast insats och hjälpte rörelsehindrade kunder in på ICA Pärlan i Henån.
Moderat hjälper rörelsehindrade kunder in på ICA och får medhåll av de flesta i budskapet, "Alla Behövs"!




















Vi skall ha ett skattefinansierat grundskydd för alla människor som bor i landet, men personliga drivkrafter att även vilja, efter bästa förmåga och skälig nivå bidra till detta grundskydd är avgörande. En försäkring som överutnyttjas blir orimligt dyr och därför ointressant för alla betalande kunder.

Det är därför viktigt att det allmänna trygghetssystemet får vara just det, en "trygghetsförsäkring" mot de omedelbara effekterna av oförutsedda händelser som sjukdom, olycka, arbetslöshet och sådant som plötsligt kan ställa livet på ända.

Den får inte bli en affärsidé, karriär eller långsiktig födkrok för försäkringstagare eller kortsiktiga affärsintressen. Det är därför viktigt att alla släpps in och tillåts bidra efter förmåga, skälig nivå och ingen, frivilligt eller ofrivilligt missbrukar skyddet.
Ingen kan göra ALLT med ALLA kan göra NÅGOT.

Tappra valarbetare utanför Hemköp i ett blåsigt Ellös

Förra veckan informerade vi OM och namninsamlade MOT länsstyrelsens förslag till utvidgat strandskydd. För många var detta en total överraskning och upprörda Orustbor har hört av sig till oss.
Vårt råd är engagera Er, grannar och vänner, skriv på vår namninsamling och lämna dina kritiska synpunkter som möjligt till länsstyrelsen INNAN den 30 april 2014.
Här kan du hämta namninsamlingslistan, ifylld lista lämnas till någon av de moderata företrädarna.

Epost: strandskyddsremiss.vastragotaland@lansstyrelsen.se
Postadress:
Länsstyrelsen Västra Götalands län
542 85 Mariestad

Kontaktpersoner på Länsstyrelsen:
Linnea Bertilsson, Johan Larsson, John Dagobert
Telefon 010-224 50 70
Telefontid t.o.m. 30 april 2014
Tisdagar 15:00-17:00 samt onsdagar och fredagar 09:00-12:00.

Vi har också fått höra att kommunala tjänstemän vägrat ta emot ansökningar om bygglov på platser som omfattas av förslaget till utvidgat strandskydd! Man frågar sig som medborgare och markägare får de tjänstemän som är satta att tjäna medborgarna göra på det sättet? Svaret är förmodligen INTE och en JO-anmälan är på sin plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar