lördag 8 mars 2014

Nej till Orust som turistreservat.

Just nu lördag 8/3 kl 10-13 står vi på ett fridfullt Hamntorg i Henån och pratar med människor om länsstyrelsens förslag till utvidgat strandskydd på 300 meter och vad det innebär för dem själva, grannar och bekanta.

Både meningsfränder och motståndare är häpna över vilken nonchalans och människofientlighet Länsstyrelsen hanterat denna, för kustborna så viktiga fråga.

Många är ilskna, ledsna och förtvivlade över den information som vi förmedlar. Ytterst få tycker att det är bra att "man klämmer åt markägarna" men de allra flesta tar emot vårt flygblad och skyndar hem för att ta rätt på mer om vad detta handlar om.

Den internationella kvinnodagen till ära så är det just en kvinnlig företagare i Henån (som ändå inte helt naturligt är anhängare till vårt parti) uttrycker det som "det är din plikt som folkvald att detta inte får passera obemärkt". Då vi förklarar att det faktiskt är just DÄRFÖR som Orustmoderaterna sett oss tvungna att gå ut och uppmärksamma Orustborna på problemet och att varken den politiska ledningen eller förvaltningen i kommunen ansett att de behövt kommunicera med berörda medborgare blir hon riktigt upprörd och utbrister "Ni borde skriva brev till ALLA berörda Orustbor", något som jag lovar att framföra till både politiker och tjänstemän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar