söndag 31 januari 2016

Det viktigaste är att snabbt ta sig från och till sin omvärld!

Efter en lång tid av tvekan eller likgiltighet så ställer äntligen de flesta inom lokalpolitiken frågan, "Hur får vi en snabb befolkningstillväxt på Orust?" Jag upplever inte att det råder någon egentlig oenighet mellan de större politiska partierna i denna fråga. Det handlar inte längre om tusen personer hit eller dit, vi snackar om en rejäl kursändring.

En målbild eller vision som det ju ibland kallas, kan vara att bli sextiotusen (60 000) innevånare hela året, på sommaren är vi ju inte så långt ifrån det, men på vintern ...(!)
För att komma dit måste man kunna ta sig långt bort härifrån snabbt, smidigt och billigt. Att kunna ta en buss till Stenungsund eller Uddevalla räcker inte.
En målbild kan vara att resan Orust - Göteborg får ta cirka trettio (30) minuter, då duger det inte med snigelstigar med 50, 60, 70, 80 km/h.

Jag har redan 2013 bloggat i ämnet:
Omkörd av första pendeltåget i Varekil
Lokala kapitalister beredda ta risker för vägprojekt
En lång dags resa mot natt
Kortaste vägen mellan två punkter är en rät linje.
En rörelse för räls, där den gör störst samhällsnytta
Sakta men säkert börjar fler inse att vi haft rätt ..

Enligt mig så är snabba och billiga kommunikationer mycket viktiga, då det ger en större, bransch rikare arbetsmarknad och att människor "mitt i livet" kan få ihop sitt livspussel på ett bra sätt.

Jag kan exemplifiera detta med en helt vanlig dag, typ idag lördagen den 30 januari 2016.
På agendan står Simskola i Uddevalla, två barnkalas på Stellas lekland med 18 barn, ett fiberföreningsmöte i Henån samt ett femtioårskalas i Västra Frölunda, utöver allt det vanliga...
Dagen börjar klockan 08:00 och slutar 01:00 nästa dag.
Vad hade hänt om vi hade varit utlämnade till att åka mjölkbussen (Mjölkbuss = En buss som kör på småvägar och trafikerar alla hållplatser på vägen)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar