fredag 19 april 2013

Varför inte bygga sin EGEN barnomsorg/äldreomsorg enskilt eller i grupp?


Gick förbi Göteborgs Universitet i veckan på väg till ett seminarium om Business Model Generation på Handelshögskolan, när jag fick syn på träd i ljusgröna balettkjolar .. vad var nu detta? 

Jo, det var studenter vid Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) som jobbademed ”Medskapande lek i staden, att ”tillsammans skapa en lekplats som utforskar gränslandet mellan hantverk, design, lek och plats på nya sätt” och är en del av forskningsprojektet ”The Crafted Marketplace” och pågår mellan 26 – 21 april 2013.

I första fasen bygger studenterna lekaktiviteter av Pilträd (Vidjor). I andra fasen inbjuds allmänheten att delta i bygge och lek. Så med tanke på det vackra väder som helgen förväntas bjuda på, ta en tur till Vasaparken, släpp loss barnasinnet, Lek & Lär.

Med tanke på den påtagliga Mötes- och Lekplatsbristen på Orust, skulle detta kunna tillämpas här? 
Kanske till och med inom helt andra områden. Varför skall allt serveras färdigt från början? Är inte det kreativitetsdödande och passiviserande?
Kan det rent av vara så att Vi inte kan förvänta oss att någon annan alltid skall lösa alla våra problem, ofta på ett standardiserat, dyrt och omständigt sätt?

Skulle man rent av kunna ”tillåta” att man byggde sin EGEN barnomsorg/äldreomsorg enskilt eller i grupp?

Tänkvärt i en tid då verkligheten har hunnit ikapp oss och det INTE bara är att köra fabrikens löpandeband lite snabbare varje år för att få råd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar