onsdag 21 maj 2014

Det hettar till i Orust kommunhus inför valet!

Uppdatering 12:00

IT-säkerhet är ALLTID styrelsens ansvar, undrar om det blir några följdverkningar av den helt uppenbart bristfälliga driftövervakningen av kommunens vitala
IT-infrastruktur ... förmodligen inte, för här på Orust behöver ingen någonsin ta ett personligt ansvar, utom innevånarna som alltid får ta notan när kommunen brister. Vågar vi anta att den ena bristfälligheten skapat den andra, eller är det en slump att kommunens växeldator har kastat in handduken, just idag?

Datorer skall inte vistas i miljöer över 20 grader Celsius och under 40% eller över 55% relativ luftfuktighet och absolut inte i "gasmoln". Inför uppbyggnaden av en framtidssäker kommunikationsinfrastruktur, ägd av privata fiberföreningar är det nog extra viktigt att inte förlita sig på kommunen och den begränsade kommunala kompetensen, för att få till ett robust kommunikationsnät för kommande 100 åren.


I dagens Bohuslänning kan vi läsa om hur temperaturen i Orust kommunhus är nära flampunkten, dock har ännu inga öppna lågor kunnat iakttas. Man får tro att det kommer att bli ännu hetare ju närmare valet kommer!? Ett val som står mellan den nu härskande minoriteten, bestående av Folkviljan, Centerpartiet, Miljöpartiet, Orustpartiet samt Vänsterpartiet och det vanstyre som de bedrivit. Ett vanstyre som hotar att allvarligt skada ekonomin för de människor som bor kvar här den 1 november 2014 och därmed får Västsveriges högsta skattekostnad. Dock lär ju många av de som faktiskt bidrar till samhällsekonomin genom att arbeta mycket (och därmed har hyfsade inkomster) lämna Orust för kommuner som ger bättre värde för pengarna.

En stilla undran, när detta uppenbart ännu inte finns, kommer Orust kommun ha råd att köpa ett system för driftövervakning av sina datorservrar nu när skatten höjs igen men skatteunderlaget försvinner och nettot blir lägre trotts höjda skatter?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar