lördag 31 maj 2014

Det rörliga friluftslivet utanför strandskyddszonen!

Då den Moderate kommunpolitikern dundrade förbi Henåns nya skola på sitt frihetsfordon möttes han av en överraskande syn. Va, massor av nya mobila modul hus runt Henån nya skola?
Ett besparingsgrepp från den härskande minoriteten? Nej det är bara PR-Husbilsklubb som hyrt området för att hålla vårträff 29 maj – 1 juni för ca 130 husbilsekipage och minst dubbelt så många personer. På programmet har det varit sång, musik, dans, god mat & dryck från lokala leverantörer. Arrangörerna uppskattar att man i snitt spenderat ca 1000 kronor/person under de tre dagarna vårträffen varar, alltså någonstans mellan 130 000 till 300 000 kronor till lokala entreprenörer!

Turismen är inte den Pandoras ask som med automatik kommer att förse gästhamns- och campingplats ägare med en ström av pengar som räddar jobben och deras utkomstmöjligheten i kustkommunerna!

Vi har sett branscher i förändring förr, vem minns inte Svenska Varv, Textil- & Konfektionsindustrin, fordonsindustrin, m.fl.och nu alltså det snabbt ökande rörliga friluftslivet på cykel och husbil.  

Vanliga marknadsmässiga regler gäller, ett utbud som till innehåll och pris motsvarar kundens förväntningar vinner och inga försök i världen att tvinga in husbilarna på campingplatser kommer att lyckas, bara ett stort öra mot marken och påhittighet bland turistentreprenörer kommer att skapa framtidens turist intäkter.

Det "rörliga friluftslivet" har genom utvidgade strandskyddet, gratis större rätt än du till 300 meter av din tomt närmast stranden och 300 meter ut i vattnet, så varför inte ett rörligt friluftsliv längre upp på land till priset av vad det kostar att parkera två (2) timmar i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar