torsdag 8 maj 2014

Socialdemokratisk "Politisk snuva", delade viljor i Folkviljan och det är inte mycket som blir rätt!

Kommunfullmäktige 20140508 i sammanfattning: "Socialdemokratisk "Politisk snuva", delade viljor i Folkviljan och det är inte mycket som blir rätt!"

Ovanligt många Socialdemokrater hade "politisk snuva". Nästan halva S-gruppen, fem (5) av elva (11) ordinarie ledamöter lös med sin frånvaro, detta vid ett sammanträde där några av årets viktigaste frågor skulle behandlas. Vi har vant oss vid att vissa Socialdemokratiska företrädare lyser med sin frånvaro när kontroversiella frågor avgörs i kommunfullmäktige, men denna gången var det MÅNGA fler än vanligt.

Vi kan inte annat än tolka detta som att ansvarsfrihetsfrågan för Kommunstyrelsen och Byggnadsnämnden splittrade deras KF-grupp. Även vår kommunchef hade uteblivit.

Från ca 22-tiden så har Orust ännu en politiker utan partitillhörighet, då även Kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik lämnade sitt parti, Folkviljan. Då är ordföranden i samtliga de tyngsta kommunala organen politiska vildar: Ordförande i Kommunstyrelsen, Miljö- & Byggnadsnämnden och nu också Kommunfullmäktige. Totalt är nu fem (5) av fyrtio (40) ordinarie ledamöter i Kommunfullmäktige utan politisk partitillhörighet (politiska vildar)

Då kommunalrådet presenterade årsredovisningen för 2013 blev behovet av bättre internkontroll, systematiskt kvalitetsarbete och förbättrade matematikundervisning uppenbar!

Det förekom exempelvis Pajdiagram över hur kommunens kostnader fördelade sig där totalsumman var 103% (något som vi i och för sig stämmer med bilden, man förbrukar lite mer än ALLT som finns att förbruka).

Man hade producerat en liten "fick vänlig" trycksak med viktiga nyckel data från årsredovisningen 2013, som man kan använda för att sprida till personer som inte vanligtvis djupdyker i alla årsredovisningar dom ser. Tyvärr sätter den lilla trycksaken Egenkontroll, Systematiskt kvalitetsarbete och PISA resultatet i ett helt nytt ljus, man klarar inte att räkna till fyrtioen (41). Nedan finns en sammanställning över vilka partier som är representerade i Kommunfullmäktige samt hur medborgarna röstat fram mandatfördelningen vid valet 2010, den vänstra kommer från trycksaken och den högra från kommunens hemsida, gissa vilken som är rätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar