onsdag 10 juli 2013

Ansvariga politiker, 16-gruppen (C, Folkviljan, MP, Orustpartiet, V samt 2 Vildar) i symbios med Hans Stevander-falangen (S) gillar inte entreprenörer?!

Då var det dags igen, den sittande regimen, 16-gruppen (C, Folkviljan, MP, Orustpartiet, V samt 2 Vildar) i symbios med Hans Stevander-falangen (S) har återigen bevisat vad de egentligen tycker om medborgare som dristat sig att försörja sig själva och andra genom att starta, utveckla och driva egna företag. Nu prata vi inte om enmans- utan om entreprenad bolag med omsättning i 30 – 50 miljoners klassen. Orust kommun har nämligen i sin upphandling av entreprenad för överföringsledning Henån-Slussen (Diarienummer 22-2013, Sista anbudsdag 2013-08-26), ELIMINERAT de lokala entreprenörerna genom att kräva en omsättning på 60 miljoner för att få lägga anbud.

Det har i upphandlingar visat sig att lokala entreprenörer varit mycket konkurrenskraftiga då de genom sin lokala närvaro har låga startkostnader. Det kan också vara så att även när en stor drake som Peab vinner ett anbud så är det en eller flera lokala entreprenörer som faktiskt utför arbetet, alltid till en lägre kostnad än det vinnande anbudet, mellanskillnaden slukar den stora draken.

Nu har kommunen, på underlag från inhyrd räknenisse (konsult) gått ut med en upphandling i runda svängar 30 miljonersklassen där man eliminerat möjligheten för lokala, framgångsrika entreprenörer att ens lämna ett anbud!

Ligger det något verkligt tungt vägande skäl bakom detta krav … Nej tycker Orust Sparbanks Vd, det går ju att försäkra sig emot den ekonomiska risken på olika sätt.

Elaka tungor talar om anledningen till att man vill stödja de stora drakarna med huvudkontor på andra platser i termer av, oheliga kopplingar och givna löften som inte tål dagens ljus…

Så nu riskerar de redan hårt frestade medborgarna att både få betala onödigt mycket för jobbet, då konkurrensen begränsats, samt dessutom förlora arbetstillfällen, skatteunderlag och köpkraft.

Är det så här den politiska ledningen inklusive Socialdemokraterna tycker att vi skall behandla och stödja våra entreprenörer och entreprenörskap på Orust, då vill åtminstone inte jag vara en del av denna kommun.
Om du tycker som jag, ring då kommunalrådet Lars-Åke Gustavson och fråga vad de egentligen håller på med Tel: 0732-323690 alternativt 0304-334000 och begär kommunalrådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar