torsdag 11 juli 2013

Entreprenörsuppror ... eller ej, vi väntar och Bengt Johansson, Stevander & Co tiger som muren!

Orust entreprenörer har i praktiken avstängts från att lämna offerter i den upphandling av överföringsledning från Henån till Slussen, en utförandeentreprenad i 30 miljonersklassen, genom att man som förutsättning för att få delta krävt en omsättning på 60 miljoner. Detta är inte bara extremt småföretagarfientligt och helt i strid med alla de intentioner som så vackert klingat från talarstolen i Kommunfullmäktige om att på alla möjliga sätt inom lagens ram stödja "här-/närproducerade" varor och tjänster.
Dessutom så riskerar medborgarna få betala onödigt mycket för sin avloppsledning, då man eliminerat de lokala entreprenörer som genom just sin lokala närvaro har kostnadsfördelar (exempelvis så kostar personal mindre då de INTE behöver resa långt till jobbet, etc).

I ett försök att hantera kritiken mot den tveksamma och konkurrensbegränsande regeln inbjöd först Kommunens tjänstemän till ett möte med upprörda lokala entreprenörer för att sedan ställa in detta möte. Istället utlovades besked under torsdagen, men detta besked uteblev. Nu väntar vi på om det skall hända något under fredagen ... det är ju inte första gången som Bengt Johansson (C) & Co fattar förhastade beslut, men nu måste de ju rådgöra med sina stödtrupper, (S)tevander-falangen och det kan ju ta lite extra tid .(!)

Bengt Johansson (C), SKÄRP DIG, det är inom ditt ansvars och favoritområde som detta händer och dina gräsrötter tillika väljare är INTE PÅ DIN LINJE.
Det är nu inte bara vi i "den riktiga oppositionen", utan dina egna gräsrötter som kräver det visa lite civilkurage, inse att Ni är fel ute, be entreprenörerna om ursäkt och ändra kvalificeringskraven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar